Het mooie van Europa, is dat er zoveel leuke en mooie vakantie eilanden zijn waar jij naar toe kan gaan. Soms heb je echt trek in een zonnige dag langs de stranden, omdat Europa groot is en veel meer heeft dan mooie eilanden. Wij zetten de eilanden in volgorde, zodat het ook makkelijk kiezen wordt voor jou.

Zuid-Europa

Santorini

Satorini is een eiland die in Griekenland ligt. Dit eilandje ligt in het zuidelijke deel van de Cycladen. Het is te herkennen aan de witte dorpjes met de blauwe schuur. Verder is hij in het westen te herkennen aan de hoge kliffen. Santorini is een kleine stad. Met een waterscooter kun je het heel eilandje ontdekken. Voor de beste en mooiste zonsondergang, moet jij een middagje in het stadje Oia zijn!

Kefalonia

Kefalonia ligt in de lonische zee en wel in Griekenland. Het mooiste daarvan, is dat dit eilandje nog niet ontdekt is door vele toeristen. Een trip naar Kefalonia is misschien wel echt de beste keus die je kan maken. Dit eilandje is mooi groen en het water is mooi blauw. Verder heeft dit eilandje ook nog prachtige stranden, geweldig eten, leuke dorpjes en de geschiedenis ervan mag niet ontbreken.

Samos

Het eiland Samos is bekend om de Samos wijn. Dit eilandje ligt in de Egeïsche zee in Griekenland. Op dit eilandje kun je tot rust komen. In Samos zijn er heel wat wandelpaden die door de bergen gaan, dat zit precies voor mensen die van kleine wandelingen houden. Wanneer je dit eilandje bezoekt, is het raadzaam om de enorm gezellige stad Kokkari en Pythagorion te bezoeken.

Zakynthos

Zakynthos, die ook wel Zante genoemd wordt, heeft behalve één van de mooiste stranden van Europa ook nog een historisch eiland. Op dit strandje ligt een oud Smokkelaarsschip, die is alleen per boot bereikbaar is voor het publiek. Dat ongelooflijke blauw water en het strand is omringd door hoge kliffen. Dit eilandje staat behalve aan hun mooie stranden ook bekend aan de Caretta schildpadden die daar leven.

Kreta

Kreta is een groot eiland en heeft veel meer te bieden dan toeristenoorden die aan de centrale noordkust liggen. In het westen ligt de provincie Chania. Hier vind je woeste bergen en de natuur die gevuld is met de gigantische kloven. Je kunt verder van de leuke dorpjes en de heerlijke stranden genieten.

Sardinië

Sardinië is een eiland die in het zuiden ligt van het Franse Corsica. Het heeft naast de mooie witte stranden en het blauw zeewater ook veel aan hun geschiedenis. Toentertijd waren er Romeinse, Arabische en Spaanse overheersers en nu is het eiland overgebleven met hun restanten. De inwoners van dit eilandje zijn de grootste feestmensjes van de wereld. Het Sardijnse Carnaval die in februari gehouden wordt, is één van de bekendste en grootste feesten die jaarlijks gehouden wordt.

Sicilië

Sicilië is een Italiaans eiland die bekend staat dankzij de geschiedenis van de Romeinen, Arabieren en de Grieken en Etna vulkaan die overal ter wereld bekend staat. Daarnaast zijn hun overheerlijke Italiaanse gerechten ook daar te vinden. Het landschap is ongelooflijk mooi en is van vele kanten te bezichtigen. Aantal dorpen daar houden nog vast aan hun traditionele eilandcultuur.

Elba

Heel wat prachtige en kleurrijke eilanden heeft Italië, maar dan mag je het eilandje Elba, die vlak voor de kust van Toscane ligt, helemaal niet overslaan. Het landschap daar is bergachtig en heeft zeker van die mooie witte zandstranden.

Capri

Capri is een klein eiland gelegen in Italië. Je kunt dit eilandje met een veerboot bereiken vanuit Napels. De mooie kustlijnen. De indrukwekkende natuur en de resten van de oudheid is wat dit eilandje zo bijzonder maakt.

Madeira

Niet ver in het westen van Portugal in de Atlantische oceaan, ligt het eilandje Madeira. Dit eilandje heeft vele natuurlijke bloemen en staat ook bekend als het bloemeneiland. Dit eilandje is heel bijzonder, omdat het over het grootste deel voor de bloemenliefhebbers is. Je kunt genieten van de bijzonder mooie tuinen die overal op het eilandje te vinden zijn.

 Corsica

Corsica gelegen in Frankrijk. Een eiland dat veel verschilt met het vaste land. De mensen daar hebben hun eigen stijl van leven en praten in een ander taal. Er zijn heel wat oude stadjes daar te vinden.

Krk

Krk is een eiland dat met een 1309 meter lange brug is verbonden aan het vasteland van Kroatië en is ook wel het mooiste eiland van dit land. Mooie watervallen en leuke baaien maken dit eilandje ook een gezellig eiland.

Fuerteventura

In Fuerteventura kun je lekker relaxen en tot rust komen. Ook kun je lekker op je surfplank door die sterke winden surfen, lekker relaxen om de stranden en genieten van de natuur. Fuerteventura is een eiland dat ligt in Spanje.

Mallorca

In dit vakantie-eilandje is er heel wat te vinden. Voor de mensen die van feesten houden, kunnen een bezoekje brengen aan El Arsenal. De mensen die van avontuurtjes houden, kunnen de ontzettend mooie Valldemossa bezoeken.  Dit eilandje ligt in Spanje, maar je zou je niet kunnen inbeelden dat Spanje zo perfect eruitziet.

Ibiza

Ibiza staat bekend als een eiland waar het uitgaansleven een grote rol speelt. Er zijn vele clubs op dit eilandje gevestigd. De bekendste is de Pacha. Naast deze clubs heeft Ibiza ook nog de mooie stranden. Het eilandje ligt in Spanje. Het is raadzaam om dit eilandje eens te bezoeken.