Men die vaak op vakantie is gegaan en vooral naar België is geweest, weet dat er daar van de leukste plaatsen zijn aan de Belgische kust. De kust van België die is zelf 67 kilometer lang en daar heb je dan van die mooie stranden. Deze kustplaatsen zijn echt het bezoeken waard! Het is ook de perfecte bestemming wanneer je zin hebt om weekendje uit te gaan met de familie. Je kunt de kusttram nemen wanneer je meerdere Belgische badplaatsen wilt bezichtigen. Deze kusttram stopt op 68 plaatsen tussen de panne en Knokke-Heist. Wil je meer informatie hebben over de 5 leukste kustplaatsen in België? Verkrijg hieronder meer informatie!

Het mooi Belgisch gedeelte langs de kust

Knokke-Heist

Knokke-Heist is één van de meest luxe en exclusieve badplaatsen in België. Een strand dat gezellig en compact is, maar dat een wereldse uitstraling heeft. Hier vind je van de luxe strandtenten tot chique interieur en kledingwinkels. Ook kun je genieten van lekker eten bij de kleine tentjes langs het strand of je kunt ook dineren in een sterrenrestaurant. In ieder geval heb je allebei. Tussen Zeeland en Knokke ligt eigenlijk alleen natuurgebied.

Blankenbergen

Blankenbergen is ook de beroemde plaats in België. Ook is het daar behoorlijk druk en gezellig, vooral in de zomermaanden. De blankenbergenkust is een ideale plek voor een uitje met jouw heel gezin, want er valt daar heel veel te doen. Niet zo ver van het strand, is de blankenbergen stad te zien. Er worden allemaal muziekfestivals, rommelmarkten, mini-concerten en vuurwerkshows georganiseerd voor de gezellige sfeer. Op het strand zelf is het dagelijks heel fijn met een super lang en breed zandstrand en ook allerlei leuke strandtenten. Blankenbergen is ook de enige stad van België met een pier: De Belgium pier. Zeker ook heel leuk om daar een wandeling te nemen. Je kunt ook een kijkje nemen bij de haven.

De Haan

De Haan is de enige met de leukste steden aan de Belgische kust. Het is ook een hele leuke badplaats. De Haan wordt ook wel het pareltje van België genoemd. De Haan ligt tussen blankenbergen en Oosteden, waardoor het een beetje wordt overschaduwd door de buursteden die veel groter zijn. De meeste mensen die voor een dagtrip naar België gaan kiezen vaak voor de grote steden, waardoor het vaak rustiger is bij De Haan. Bij De Haan krijg je echt jouw welverdiende rust. Je kunt hier ook fietsen en wandelen door de omliggende polders en duinen.

Oostende

Oostende is de prachtigste stad uit dit rijtje. Een stad met mooie stadsparken, leuk winkelcentrum en veel winkels. Een mooi stad met een super fijn strand. Oostende is in de zomer zowel in de winter heel erg leuk en deze plek is echt een aanrader. In Oostende is er genoeg keus waar je zou willen shoppen, misschien niet zo luxe als Knokke-Heist. Ook wordt in de zomermaanden elke week wat georganiseerd door middel van muziek en films. Voor de eten liefhebbers is Oostende echt een aanrader, want je hebt keuze zat van goede restaurants tot hele hippe lunch en koffietentjes.

De panne

De Panne ligt aan de grens met Frankrijk, ook wel aan het uiterst van de Belgische kust. Daar voelt het een beetje Frans aan. Qua natuur is het de mooiste omgeving in combinatie met bossen, duinen en het strand. Het strand is gigantisch. Het wordt meer gebruikt om te strandzeilen. Deze is een hele toffe activiteit waar je op een soort ligfiets met een windzeil over het strand gaat. Voor mensen die van wandelingen houden, is deze plek een leuk ideetje. Je kunt ook de westhoek in om ook een wandeling in het natuurgebied te maken.

Kunsttram

De Belgische kustplaatsen kun je ook met de auto bereiken, maar dat kan ook met de kusttram van De lijn. Deze tram gaat van Knokke-Heist tot De pennen. De tram rijdt overdag elk kwartier in de voorseizoen en naseizoen en in het hoogseizoen elke 10 minuten. In de avonduren gaat het in de voor- en naseizoen nog maar één keer per uur. In het hoogseizoen gaat het om de 30 minuten. De tram rijdt langs de hele Belgische kust, maar de zee zie je alleen tussen pakweg Oostende en Middelkerke.

Hierboven heb je mogen lezen waar de 5 leukste plaatsen en stranden van België liggen. Heb je inmiddels misschien al zin gekregen in een weekendje weg? Dan is de kust van België echt een aanrader! Aarzel niet om daarheen te gaan. Daar krijg jij echt jouw welverdiende rust. Deze reistrips kunnen je wellicht ook helpen om je vakantie te boeken.