FAQ

Eenieder wilt ooit eens een keer op reis. Natuurlijk gaat men eerst goed beslissen naar welk land ze willen reizen en hoe het daar in het land aan toe gaat. Kan je daar in het land echt genieten van jouw vakantie? Wat voor mogelijkheden biedt het land tot ontspanning? Hoe zit het met mijn verblijf en vervoer in dat land, wanneer jij op vakantie gaat? Wil jij meer weten hoe een vakantie van een reisliefhebber in elkaar kan zitten? Wil jij meer weten wat de reiservaring en hoe de reisverhalen van zo een vakantieganger zijn? Hieronder kun je meer hierover lezen!

Reizen in de vakantie

Als vakantieganger ligt de keus aan jou naar welk land jij op vakantie wilt gaan. Je kijkt natuurlijk naar mooie en leuke momenten. Hieronder vind je de meest gestelde vragen van mensen die nog ernaar uitkijken om ooit op reis te gaan, maar weten voor nu nog niet naar welke bestemming.

Meest gestelde vragen

 1. Welke landen worden het meest bezocht door toeristen?

Er zijn namelijk 10 bekendste landen die vaak genoeg worden bezocht. Die zijn:

 • Frankrijk
 • Spanje
 • Verenigde Staten
 • China
 • Italië
 • Verenigde koninkrijk
 • Duitsland
 • Thailand
 • Turkije
 • Rusland

2. Wat maak deze landen zo uniek dat zij vaker worden bezocht?

Frankrijk: staat bekend dankzij hun beroemde Eiffeltoren die veel bezoekers aantrekt. Elke bezoeker heeft daar wel eens een foto of video van gemaakt. Ook hebben we in Frankrijk de welbekende “Love Lock Bridge”, waar je een slot kunt vastmaken en de sleutel vervolgens in de rivier kunt gooien.

Spanje: is een land waar je de meeste bekende grote voetbalclubs kunt vinden. Enkele voorbeelden zoals FC Barcelona, Real Madrid CF, Valencia, Sevilla, etc. Spanje staat natuurlijk ook bekend dankzij hun mooie stranden.

Verenigde Staten oftewel VS: staat bekend om hun mooie steden, hun economie, bekende bedrijven en ook wel hun bekende standbeeld of vrijheidbeeld “the statute of Liberty”

China: is namelijk een volksrepubliek. China staat bekend dankzij de Chinese muur die in het noorden van het ligt en ook ruim 21.000 kilometer lang is. Hun economie staat ook aan top, doordat zij ook grote bedrijven hebben.

Italië staat bekend qua hun overheerlijke gerechten uit de Italiaanse keuken zoals: pasta, pizza en Italiaanse schepijs. Daarnaast is hun koffiecultuur ook geliefd en bekend.

Verenigde koninkrijk ook wel UK genoemd: komt uit de afkorting van Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland. Dit koninkrijk bestaat namelijk uit vier constituerende landen: Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland.

Duitsland: heeft in het verleden een hele grote rol gespeeld in de Europese geschiedenis. Daarnaast staat Duitsland ook bekend om Volkswagen, Angela Merkel, bier en pünktlichkeit (stipt op tijd zijn).

Thailand: vind je meer gebergten, bossen, stranden, grote en kleine rivieren en oogverblindende eilandjes. Thailand is meer voor mensen die van avontuur houden. In Thailand is de boeddhistische heel erg bekend.

Turkije: staat ook bekend om de tapijten met veel kleuren. Daarnaast geloven Turkse mensen in de kracht van de “Boze oog” wat nu ook heel populair is.

Rusland: staat bekend om hun geschiedenis, door een smalle zeestraat van de Verenigde Staten (Alaska) en Japan.

3. Naar welke andere landen en plaatsen kan men ook nog meer gaan om te reizen?

Indonesië – Bali: een heel mooie plaats met waar je echt tot rust kunt komen en kunt genieten.

Zuid- Amerikaanse landen: zoals Brazilië met haar geweldige mooie stranden en niet te vergeten Carnaval. Deze is een traditie die zij jaarlijks weer vieren met hele mooie kostuums. Verder hebben wij landen zoals Argentinië, Guyana, Suriname en de landen waar de Andes gebergte ligt.

De Caraïbisch gebied: met prachtige eilanden en mooie stranden. Ook daar kunnen veel reisliefhebbers op vakantie gaan.

4. Hoe zit het met mijn verblijf en vervoer in dat land?

In elk land waar je met vakantie gaat moet je zelf voor jouw verblijf en vervoer zorgen. Het kan natuurlijk voor jou geregeld worden, maar dan moet je voor een heel pakket betalen. Daar nemen ze wel wat extra kosten bij. Als je meer plaatsen wilt zien in zo een land, is het beter dat je dan ook een gids inhuurt.

Deze vier vragen zijn de meeste gestelde vragen die ik heb gehad. Hierdoor kun je alsnog jouw beslissing maken waar je zelf op reis wilt gaan. Uiteindelijk ligt de keus totaal aan jou. Het is altijd goed om eerst te informeren. Het kan voorkomen dat je nog nooit in zo een land bent gegaan, maar de aanbiedingen in het land lijken zo aantrekkelijk. Tja, grijp nu jouw kans om jouw ticket te boeken en dan op reis te gaan!